Feng Shui’de Ana Renklerin Anlamları
Evimiz, yaşam alanımız. Zamanımızın önemli bir kısmını burada geçiyoruz. Böyle olunca da burada geçirdiğimiz vakti daha kaliteli ve huzurlu hale getirmek istiyoruz. Daha huzurlu ve mutlu bir ev için, içerisindeki insanlar kadar eşyaların da önemi var elbette. Evimizde iyi bir enerji yaratmak konusunda da bize yol gösteren öğretilerden bir tanesi de Feng Shui. Feng Shui öğretisiyle ilgili daha temel bilgiler için önceki yazılarımıza göz atabilirsiniz. (Yeni Başlayanlar İçin Feng Shui İlkeleri) Bugün, bu öğretide oldukça önemli bir yeri olan renkler üzerine konuşacağız. Bir alanın enerjisini ayarlama konusunda Feng Shui öğretisi farklı noktalarla ilgilenir ve düzenleme yapar. Bunu yaparken evimizdeki birçok etken üzerine çalışılır ve aslında her detay ayrı ayrı incelenir. İyi bir Feng Shui’ye sahip olmak için tüm bu detaylar üzerinde durmak gerekir. İşte bu detaylar arasında önemli bir yeri olan renklerin enerji etkilerini gelin birlikte inceleyelim.
1. Feng Shui Felsefesinde Siyah Renk
Siyahtan bahsederken tüm renklerin toplamı olduğunu söyleyebiliriz. Genellikle siyah renk daha koyu temalarla ilişkilendirilirken Feng Shui öğretisinde derinlik ve kişisel keşifle ilgili bir renk olarak karşımıza çıkar ve daha olumlu bir yanı vardır. Siyah, aynı zamanda su elementinin de sembolüdür. Su elementi de bilgelik, tefekkür ve durgunlukla ilgili diyebiliriz. O halde siyahın da bunlarla ilişkisi ortaya çıkacaktır. Ayrıca Bagua Haritasının kariyer alanına bağlıdır.
2. Feng Shui Felsefesinde Beyaz Renk
Siyahtan bahsetmişken, hemen ardından beyaza yer vermemek olmaz. Siyahın tüm renklerin toplamı olmasının zıttı olarak beyaz da renklerin yokluğu olarak yani bir diğer deyişle boş bir levha olarak değerlendirilir. Üretkenlik ve zihinsel berraklığı temsil eden metal elementiyle ilişkilendirilen beyaz, Bagua Haritasının da Çocuklar bölümüne bağlıdır. Evimizde diğer renklerin tamamlayıcı unsuru olarak da görebileceğimiz beyaz ve kırık beyazı evinizde kullanarak tüm yönlerini keşfetmeye çalışabilirsiniz.
3. Feng Shui Felsefesinde Sarı Renk
Sarı, bize elbette ki ilk olarak güneşi hatırlatır. Güneş de elbette ki aydınlığı ve bereketi anımsatacaktır. Şimdiden evimizde yer vermek için yeterli sebep ortaya çıktı değil mi? Toprak elementinin de rengi olarak sarı kabul edilir. Yani bir açıdan da toğrağı simgelediğini söyleyebiliriz. Güneşi, aydınlığı, toprağı ve bereketi temsil eden bu renk Bagua Haritasının Eğitim ve Aşk alanlarına bağlıdır. Güneşi temsil eden bir renkten bekleyeceğimiz üzere yüksek duruşu ve alçakgönüllülüğü temsil eden sarı, bu özelliği sebebiyle Budizm inancına sahip keşişlerin de cübbelerinde kendine yer bulmuştur.
4. Feng Shui Felsefesinde Mavi Renk
Mavi, tonlarına göre farklı enerjilere sahip olan bir renk. Gerçekten de baktığımızda mavinin her tonunun birbirinden farklı duruşları olduğunu söyleyebiliriz. Her tonun bizde bıraktığı his de farklı olabiliyor. Böyle olunca enerji konusunda da farklılıklar elbette ki ortaya çıkıyor. Orta tonlu ve turkuaz mavileri, ahşapla ilişkilendirilir. Ahşap da canlılık, büyüme ve şefkati temsil eder. Yani bu mavi tonlarıyla canlılığı, büyümeyi, şefkati ilişkilendirebiliriz. Öte yandan gece mavisine bakacak olursak siyaha çok yakın bir renk olduğunu söyleyebiliriz. Bu renk, su elementiyle bağlantılıdır ve Bagua Haritasında da siyahla birlikte kariyer alanında yer alır.
5. Feng Shui Felsefesinde Yeşil Renk
Doğada sıkça rastladığımız ve ferahlığın, yenilenmenin, tazeliğin ve enerjinin sembolü olarak görebileceğimiz bir renk yeşil. Bagua Haritasının aile ve sağlık, bolluk ve bereket alanlarıyla ilişkilidir. Bu açıdan evimizde yer vermeyi tercih edebileceğimiz bir renk olabilir. Ancak bu rengin Feng Shui enerji etkilerini en yükseğe çıkarmak için farklı tonlara yer vermek gerekir. Tek bir yeşil tonuna sabit kalmadan birden fazla tona evinizde yer vererek enerji etkisini artırmanız mümkün. Evinizdeki dekoratif eşyalarda, örtülerde, mobilyalarda bu renge yer verebileceğiniz gibi canlı bitkiler kullanarak da yeşili evinize dahil edebilirsiniz.
6. Feng Shui Felsefesinde Gri Renk
Günümüzde birçok evde rastlayabileceğimiz renklerden bir tanesi de gri. Özellikle koltuk takımımızda ya da parkelerimizde bolca bu renge yer verir olduk. Siyahla beyazın birleşimi olan bu renk, Bagua Haritasının destek alma ve dayanışma alanına dahildir. Bu açıdan yardımsever insanlarla tanışma ve bağlantı kurma konusunda olumlu enerjiler yayabileceğini söyleyebiliriz. Bunun haricinde nötr bir renk olarak kabul edilir ve her evde kullanılabilir.
7. Feng Shui Felsefesinde Kırmızı Renk
Geldik kırmızıya. Duruşuyla, hissettikleriyle çok güçlü bir renk. Peki Feng Shui öğretisindeki yeri ne? Aslında Feng Shui’de de bizim düşündüğümüzden çok farklı bir kabul yok. Burada da kırmızı çok güçlü bir renk olarak görülür ve uğurlu kabul edilir. Evdeki enerjiyi korumak ve temizlemek için kırmızı renk kullanılır. Kırmızı, bu güçlü ve enerjik duruşuyla harekete geçirici olarak kabul edilir. Ancak çok fazla kırmızı kullanmak da bazı insanlarda bunaltıcı bir etki yaratabilir. Özellikle de daha çok huzurlu ve sakin vakit geçirmek istediğimiz yatak odamızda kırmızı renge çok yer vermek önerilmez. Eğer kırmızı rengin verdiği enerjiyi almak istiyorsan bunu bir halı ya da kilim yoluyla gerçekleştirmeniz iyi bir yöntem olabilir. Bagua Haritasına gelecek olursak, ateş elementinin rengi olan kırmızı ün ve saygınlık alanına dahildir.
8. Feng Shui Felsefesinde Turuncu Renk
Mavi rengin tonlarına göre enerji etkisinde farklılıklar olacağını söylemiştik. Aynı şey turuncu için de geçerlidir. Farklı tonlar, farklı enerji etkilerini doğurabilir. Turuncuyu oluşturan renklerin sarı ve kırmızı olması onu oldukça değerli kılar diyebiliriz. Çünkü sarının kararlılığının ve kırmızının gücünün bir araya gelmesi söz konusu olur. Toprak ve ateş elementleri arasında da bir köprü gibidir. Bazı tonlarıyla ateşin gücünü hissettiren turuncu, bazı tonlarıysa da toprağın durgunluğunu ve sakinliğini yansıtır. Bagua Haritasında toprağa yakın tonların aile, evlilik ve eğitim alanlarına; ateşe yakın tonlarınsa ün ve saygınlık alanına girdiğini söyleyebiliriz.
9. Feng Shui Felsefesinde Pembe Renk
Genellikle pembe, aşk ve sevgiyle ilişkilendirilir. Hayatımızda romantik bir yeri vardır. Evimizde de tatlı bir görünüm ortaya çıkarır. Feng Shui’de de pembe rengin enerjisi bu genel düşüncelerden çok uzak değildir aslında. Bagua Haritasının aşk ve ortaklık alanına dahil olan pembe kendinle barışmak, bir ilişkiyi harekete geçirmek gibi enerji etkilerine sahiptir.
10. Feng Shui Felsefesinde Kahverengi
Evimizde sık kullandığımız renklerden bir tanesi de kahverengidir. Özellikle parkelerimizde ya da mobilyalarımızda bolca bu renge yer veririz. Ahşap mobilyalar kahverenginin farklı tonlarını içerir ancak nihayetinde kahverengidir. Toprak elementiyle bağlantılı olan kahverengi Bagua Haritasının bolluk ve bereket, sağlık ve aile alanlarına girer. Bu açıdan huzur ve mutluluk getirecek bir renk olduğu söylenebilir. Evimizde toprak elementine yer vermenin en iyi yolları arasında az önce bahsettiğimiz gibi ahşap zeminler veya mobilyalar kullanmak sayılabilir. Bunun yanı sıra dekoratif eşyalarda ya da mobilyaların diğer yüzeylerinde de kahverengine yer verilebilir.
11. Feng Shui Felsefesinde Mor Renk
Evlerimizde çok da sık kullanmadığımız bir renkten bahsedeceğiz: mor. Özellikle ülkemizde yaygın olan bir renk olduğunu söyleyemeyiz. Peki Feng Shui’deki enerji etkisi nasılmış, gelin inceleyelim. Feng Shui mor ile asalet ve zenginliği ilişkilendirir. Saygı uyandıran bir renk olan mor, ateş kırmızısı ve soğuk mavinin birleşmesiyle ortaya çıkmasıyla bu renklerin enerjilerinden izler taşır. Bu açıdan uyum ve dengeyi davet eden bir enerji etkisi de beklenebilir.
Feng Shui’ye Uygun Bir Ev Dekorasyonu ve Eşya Depolama Hizmeti
Feng Shui, evin enerjisini dengede tutmak için kullanılan bir tasarım felsefesidir. Evinizdeki eşyaların yerleşimine ve dekorasyonuna dikkat ederek, evinizin enerjisini dengeleyebilir ve bu amaçla evinizdeki eşyaları depolama hizmeti ile organize edebilirsiniz.
Eşya depolama hizmetleri, evinizdeki fazla eşyaları depolamak için kullanabileceğiniz güvenli ve uygun maliyetli bir seçenektir. Bu hizmeti kullanarak evinizdeki eşyaları depolayarak, evinizde daha fazla boş alan yaratabilir ve Feng Shui prensiplerine uygun bir şekilde düzenleme yapabilirsiniz.
Öncelikle, evinizdeki eşyaların ne kadarını depolama hizmeti ile saklayabileceğinizi belirleyin. Daha sonra, evinizdeki eşyaların Feng Shui prensiplerine uygun olarak düzenlenmesi için bir Feng Shui uzmanından yardım alabilirsiniz. Bu uzman, evinizdeki eşyaların yerleştirilmesi için önerilerde bulunabilir ve depolama hizmetinin ne kadar süre kullanılması gerektiği konusunda size tavsiyelerde bulunabilir.
Eşya depolama hizmeti ayrıca, evinizdeki eşyaların düzenlenmesi sırasında daha fazla boş alan yaratmanıza yardımcı olabilir. Bu sayede eviniz daha ferah bir görünüme sahip olur ve Feng Shui prensiplerine daha uygun bir şekilde dekore edebilirsiniz.
Sonuç olarak, eşya depolama hizmeti, evinizin Feng Shui prensiplerine uygun olarak dekore edilmesine yardımcı olabilir. Evinizdeki fazla eşyaları depolayarak, daha fazla boş alan yaratır ve Feng Shui prensiplerine uygun bir şekilde düzenlenmesine olanak tanır.