5 Adımda Eşya Depolama Alanınıza Karar Verin
Yeni bir eve taşınma sürecinizde, evinizde yapacağınız tadilatlar için biraz alana ihtiyaç duyduğunuzda, fazlalık eşyalarınızdan kurtulmak istediğinizde veya bir süre farklı şehir veya ülkede olmanız gerektiğinde eşya depolama birimlerini kullanmayı tercih edebilirsiniz. İster kısa süreli ister düzenli kullanım için olsun, eşya deposu kiralamak istiyorsanız seçenekler arasında tercih yapmak çok kolay olmayabilir. Hem birçok farklı firmanın sunduğu birbirinden farklı özellikler hem de hangi boyutta bir alana ihtiyacınız olduğunun belirlenmesi biraz kafa karıştırıcı oluyor.
Eşya depolama alanınızın boyutunu belirlemek hem kullanım şekliniz için hem de bu hizmet için ayıracağınız bütçe için önemli bir konu. Bu yüzden ne ihtiyacınız için yetersiz ne de ihtiyacınızdan fazla bir alan olmaması gerekiyor. Elbette bunu belirlemek pek kolay olmayabilir. Eşyalarınızın rahatça sığması için “az olmasın da fazlası zarar etmez” düşüncesi ile hareket etmenizi de hiç tavsiye etmiyoruz. Kısa vadede bu konu sizi etkilemeyecek olabilir ancak uzun vadede her ay ödeyeceğiniz ücretler ciddi bir maliyet oluşturabilir.
Doğru boyutta depolama alanını belirlemek biraz çalışma gerektirse de çok zor bir süreç değil. Birkaç basit adım ile eşyalarınız için en uygun depolama alanını belirleyebilirsiniz. Bu yazıda size eşya deposu kiralamadan önce izlemeniz gereken temel adımları aktarmaya ve doğru boyutu belirlemenize yardım etmeye çalışacağız.
1. Eşyalarınızı Listeleyin
Eşya depolama hizmetini kullanmak için farklı sebepleriniz olabilir. Her durumda depolayacağınız eşyaların türü birbirinden farklı olabilir. Deponuzu kiralamadan önce mutlaka burada neyi depolamak istediğinize karar verin. Depolamayı düşündüğünüz büyük veya küçük tüm eşyaların detaylı bir listesini çıkarın. Bu listede her bir eşyayı, bu eşyadan kaç adet olduğunu, eşyanın boyutlarını ve parçalanabilir olup olmadığını not edin. Bu bilgiler depo kiralarken de eşyalarınızı paketlerken de sizin için çok önemli olacak.
Eşyalarınızın bir kısmını evinizin içerisindeki çeşitli alanlarda depolayacak olabilirsiniz. Ancak bu alanlarda hangi eşyaların olacağı ve kiralayacağınız depoya nelerin gideceğine mutlaka önceden karar vermeniz gerek. Son dakikada kiraladığınız depoya sığamadığınızda yeni bir depo kiralamak veya farklı bir depoya taşınmak sizi hem maddi hem de manevi anlamda yoracaktır.
2. Paketleme Seçeneklerini Belirleyin
Deponuza hangi eşyaları yerleştireceğiniz kadar, seçtiğiniz eşyaları nasıl yerleştireceğiniz de önemli bir konu. Kiraladığınız birimde nasıl bir depolama yöntemi tercih edecekseniz eşyalarınızı da o doğrultuda hazırlamak gerekiyor. Daha önce hazırladığınız eşya envanter listeniz içerisinde hangi eşyaların parçalarına ayrılabilir olduğunu not almıştınız. Bu bilgi doğrultusunda hangi eşyaları parçalarına ayırarak kutulamanızın daha mantıklı olduğuna karar vermelisiniz. Burada vereceğiniz karar elbette ki yalnızca en az yer kaplayacak şekilde ayarlamak olmayacak. Bazı eşyalar kutulanmadığı takdirde zarar görebilir olduğu için seçenekleriniz bu noktada belirli olacak. Bunun yanında çeşitli eşyaları da parçalarına ayırmak yerine bütün halde yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz. Bu şekilde depolama tercihinde de mutlaka eşyaları balonlu naylon, streç vb. ürünler ile sararak toz vb. olumsuzluklara karşı koruyabilirsiniz. Eşyalarınızı deponuz içerisinde kutular ile veya doğrudan yerleştirecek olmanız ihtiyacınız olan alanı belirlerken etkili bir unsur olacaktır.
Ayrıca eşya depolama alanınızın boyutundan bağımsız olarak eşyalarınızı kutularken etiketleme sistemini de göz ardı etmemeniz ileride size büyük bir kolaylık sağlayabilir. Eşyalarınızı yerleştirdiğiniz kutuların içeriklerini anlamanıza yardımcı olacak çeşitli etiketlemeler yapmanız daha sonra deponuzu boşaltırken veya deponuzun içerisinden bir şey almak istediğinizde tahmin ettiğinizden daha fazla önemli bir hale gelecek.
3. Eşyalarınıza Ne Sıklıkla Erişeceğinize Karar Verin
Deponuza hangi eşyaları nasıl yerleştireceğinizi belirlediniz. Şimdi de bir diğer önemli nokta olan deponuzu nasıl kullanacağınızı belirlemeniz gerek. Eşyalarınızı kiraladığınız depoya yerleştirdikten sonra hangi sıklıkla erişmek istediğiniz bu konunun temel unsuru. Örneğin taşınma sürecinde tüm eşyalarınızı depoladığınızda muhtemelen deponuzu bir daha tamamen boşaltmak için açmanız gerekecek. Ancak fazlalık eşyalarınızı depoladığınız bir biriminiz varsa ve bu eşyaları daha sonra alıp kullanmak istiyorsanız, son boşluğuna kadar kullanılıp üst üste yığılmış eşyaların olduğu bir depo size sorun yaratacaktır. Bu sebeple zaman zaman eşya alıp koyacağınız bir deponuz olacaksa içerisinde kendinize hareket alanı bırakmanız gerekir. Elbette bu durum daha büyük bir depo kiralamayı ve daha fazla ücret ödemeyi de zorunlu kılıyor ancak düzenli bir kullanım için bu konu maalesef olmazsa olmaz. Eşya depolama hizmeti almadan önce depo alanını belirlemede sıklıkla unutulan bu nokta aslında hassas ve pişmanlıklarla dolu bir noktadır.
4. Depoları Fiziksel Olarak İnceleyin
Depolama için ihtiyacınız olacak sizinle ilgili noktaları belirlediniz. Bunun ardından artık depolama çözümü sunan firmaları araştırmaya başlayabilir ve sizin için en uygununu bulmak için değerlendirme yapabilirsiniz. Hemen her firma ürün ve hizmetlerini detaylı bir şekilde sunuyor, boyutlandırma ve fiyatlandırma seçeneklerini aktarıyor olsa da gözünüzle görmek daha iyi karar vermenize yardımcı olabilir. Belki çok uzun yıllar boyunca kullanacağınız bir alanı kiralamadan önce mutlaka gidip görmekte fayda var. Bu şekilde aslında hem depolama alanlarını daha detaylı inceleme fırsatı elde edebilir hem de depolama seçenekleri hakkında alternatifleri görüp değerlendirerek daha rahat bilgi sahibi olabilirsiniz. Burada aldığınız hizmeti bir ev kiralamaya benzetebilirsiniz. Ev değiştirmenin zorluğu gibi eşya deponuzu değiştirmek de oldukça zorlu bir süreç. Bu yüzden depoyu kiralamadan önce iyi bir araştırma yapmak her zaman faydanıza olacaktır.
5. Seçenekleri Karşılaştırın
Depolama alanı boyutunuza etki edecek unsurları belirleyip, hizmet sağlayıcı ile de görüştükten sonra artık ihtiyacınız olan depolama alanı boyutunu belirleme imkanına sahipsiniz. Ancak yine de tercih yaparken seçenekler arası değerlendirmeler tercih edeceğiniz boyuta etki edebilir. Farklı seçeneklerin size sunduğu depolama alanının genel özellikleri, yan imkanları ve bütçesini hesaba katarak sizi tatmin eden seçenekler arasında bir karşılaştırma yapın. Uzun vadeli kullanımda depoların fiziksel imkanları çok önemli olacaktır. Ayrıca ileride deponuzun içerisindeki alan sizin için yeterli olmayabilir. Tahmini olarak ne kadar ekstra alan ihtiyacınız olduğunu ve bu fazla alanın bütçeniz için hangi seçenekte uygun olduğunu belirlemelisiniz. Bu sayede daha önceki maddede de değindiğimiz gibi ileride eşyalarınızı farklı bir depoya taşıma zorunluluğunu yaşamak zorunda kalmayabilirsiniz. Ancak elbette ki gelecekte oluşabilecek ekstra alanları abartıp çok fazla ekstra alan ve çok fazla ekstra maliyet yaratmamak da gerekiyor.
Bonus: PratikDepo’nun Yenilikçi Çözümlerini Değerlendirin
Eşya depolamada inovatif bir yaklaşım ortaya koyan PratikDepo’nun eşya depolama çözümlerini ve size sunacağı mobil depolama çözümlerini değerlendirmenizde mutlaka bulundurun. PratikDepo’nun beklemediğiniz şekilde pratik ve kolay çalışma sistemi sayesinde, evinize kadar gelen mobil depolama çözümleri ile alışılagelmişin dışında bir eşya depolama çözümüne sahip olabilirsiniz.
PratikDepo’nun yenilikçi mobil eşya depolama çözümlerinde alternatif birçok boyut var. Bu boyutlar aslında her ihtiyaca uygun bir PratikDepo sunulmasını sağlıyor. PratikDepo’nun farklı ihtiyaçlara uygun 4 farklı mobil depolama birimi ise şu şekilde:
- Kargo Depo: Evrak, fotoğraf, kitap vb. küçük ebatlardaki eşyalarınızı depolamanıza olanak sağlayan 40 x 60 x 40 boyutlarında depolama hizmeti
- Küçük Boy PratikDepo: Yaklaşık 2 adet çamaşır makinesini alabilecek kapasitede olan 1.90 m3 boyutunda mobil depolama birimi
- Orta Boy PratikDepo: Yaklaşık 8 adet çamaşır makinesini alabilecek kapasitede olan 3.70 m3 boyutunda mobil depolama birimi
- Büyük Boy PratikDepo: Yaklaşık 6 adet buzdolabı alabilecek kapasitede olan 7.20 m3 boyutunda mobil depolama birimi
PratikDepo sunduğu mobil eşya depolama çözümleri ile hem kullanım kolaylığı, hem ana depolama merkezinin fiziksel imkanları hem de uygun fiyatları ile eşya depolama hizmeti arayışınız için tercihinizi etkileyecek unsurlara fazlasıyla sahip olabilir.
Eşyalarınızı depolamak için birçok farklı seçenek var. Bu seçenekler arasında tercih yapmanın zorluğu bir yana depolama alanında ihtiyacınız olacak şeylerin ne olduğunu belirlemek bile oldukça zor. Ancak depolama çözümü arayışı içerisinde iken firmaların vereceği detaylı bilgiler bu zorlukları aşmanıza yardımcı olacaktır. Bu yazıda bahsettiğimiz 5 basit adım ile sizin üzerinize düşen noktaları çok güzel bir şekilde yerine getirmiş olacaksınız. Daha sonrasında geriye sadece firmaların size bu bilgiler doğrultusunda sundukları çözümleri değerlendirmek kalıyor. Değerlendirmenizi yaparken klasik çözümlerin yanında inovatif yaklaşımları ön planda tutmakta da her zaman fayda var. Bu ihtiyacınızı çok daha kolay çözmenize yardımcı olacaktır.
3 Yorum
Geri bildirim:
Geri bildirim:
Geri bildirim: